- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק ת"א 53146-08
|
ת"א בית משפט השלום בתל אביב - יפו |
53146-08
22.8.2013 |
|
בפני : זהבה אגי - ס. נשיאה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: זאב בקר עו"ד שמעון שטיין עו"ד יובל חרל |
: 1. הכשרת הישוב חברה לביטוח בע"מ 2. עמאש מועין 3. טרגט מרקט / טרגט פוינט א.מ.נ בע"מ 4. חוגלה-קימברלי שיווק בע"מ עו"ד אטיאס-נוה ואח' עו"ד רסמי דקה ואח' עו"ד אילן וינדר משרד הרמן מקוב ושות' עו"ד רמי לנדא משרד ליקוורניק גבע לשם ברנדויין ושות' |
| פסק-דין | |
מבוא
1. התובע, הינו הבעלים של עגלה עם נתמך (להלן: "הנגרר"), הגיש תביעה זו בגין הנזקים הישירים והעקיפים אשר נגרמו לו כתוצאה מגניבת הנגרר, אשר הושכר לנתבע 2, שהשכירו בשכירות משנה לנתבעת 3 לצורך פרויקט שיווקי של קידום מוצר עבור נתבעת 4, בחצריה אוחסן הנגרר טרם גניבתו.
2. תביעת התובע הוגשה כנגד מספר נתבעים, מכוח עילות שונות:
הנתבעת 1, הכשרת היישוב חברה לביטוח בע"מ (להלן: "נתבעת 1"/"הכשרת היישוב") ביטחה במועדים הרלוונטיים לגניבה את הנגרר בפוליסה לביטוח רכב מסחרי לנגרר להובלה, והתביעה נגדה הינה בעילה חוזית מכוח פוליסת הביטוח.
הנתבע 2, מועין עמאש (להלן: "נתבע 2"/"מועין"), שכר מהתובע את הנגרר במועדים הרלוונטיים לגניבה, בהתאם לחוזה שנערך בינו לבין התובע והתביעה כנגדו הוגשה בעילה לפי חוק השומרים, תשכ"ז-1967 (להלן: "חוק השומרים").
הנתבעת 3, טרגט מרקט (להלן: "נתבעת 3"/"טרגט מרקט"), חברה העוסקת בתחום הפרסום, שכרה ממועין את הנגרר במועדים הרלוונטיים לגניבה, לצורך פרויקט שיווקי שהפיקה לנתבעת 4, והתביעה כנגדה הוגשה בעילה לפי חוק השומרים, בטענה שהייתה המחזיקה בנגרר לשימוש מסחרי.
הנתבעת 4, חוגלה-קימברלי שיווק בע"מ (להלן: "נתבעת 4"/"חוגלה") התקשרה עם טרגט מרקט לצורך ביצוע פרויקט שיווקי, במסגרתו בוצע פרסום באירועים המוניים עם מכולת פרסום (להלן: ה"פאודר-רום") שמוקמה על גבי הנגרר ובין אירוע לאירוע הוחזקו הפאודר רום והנגרר בחצריה והתביעה כנגדה הוגשה בעילה לפי חוק השומרים.
יצוין כי בסיכומיו העלה התובע לראשונה טענות כנגד נתבעים 2-4 המבוססות על חוק חוזה קבלנות, אולם מאחר וטענות אלה לא נטענו לאורך ההליך, הרי שמדובר בהרחבת חזית ואינני נדרשת לטענותיו של התובע בעניין זה.
הכשרת היישוב שלחה הודעת צד ג' כנגד מועין, טרגט מרקט וחוגלה. לטענתה בהודעה לצד שלישי, גניבת הנגרר ארעה מחמת רשלנותם ומחדליהם של הצדדים השלישיים, שלא דאגו לסגירת הנגרר ונעילתו, ולא פעלו כפי שמצופה משוכר סביר של רכב לפעול.
חוגלה מצידה שלחה אף היא הודעת צד ג' כנגד טרגט מרקט. לטענתה, במסגרת הסכומים ששלמה לטרגט נכלל גם תשלום בגין ביטוח הפאודר-רום לרבות הנגרר, גם למקרה של גניבה, וכי טרגט הציגה בפניה מיצג לפיו עניין הביטוח המכסה את הנגרר מפני גניבה, הוסדר. עילת ההודעה לצד שלישי מבוססת על הפרת התחייבות לביטוח, מיצג שווא ורשלנות.
3. כאמור, התובע הינו הבעלים של הנגרר, מספר רישוי 9263015.
4. ביום 23.2.05 נחתם בין התובע למועין "הסכם דברים להשכרת נתמך" (להלן: "ההסכם הראשון") במסגרתו הוסכם כי התובע ישכיר למועין את הנגרר החל מיום 23.2.05 ועד "לתאריך אשר ירצה השוכר", בהודעה של חודש מראש, בעלות חודשית של 1,800 ש"ח בתוספת מע"מ.
5. ביום 21.4.05 נחתם בין התובע למועין הסכם נוסף (להלן: "ההסכם השני") במסגרתו הוסכם כי התובע ישכיר למועין את הנגרר למשך 8 חודשים כנגד תשלום חודשי של 2,000 ש"ח בתוספת מע"מ.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
